• 21752786_1514983518562694_2898626316931198549_o_netti
  • Ev-charger-2_2
  • Ev-charger_2

Sähköautoilu

Sähköautot tulevat.

Sähköauton lataukseen investointiin kannattaakin herätä myös taloyhtiöissä.Kuten monet uudet asiat, myös sähköauton lataus herättää epäluuloja.

Miksi tavallinen pistoke ei riitä? Kuka maksaa latauksen sähkön?

Latauksen maksuun liittyvät seikat ovat huolena monessa taloyhtiössä, ja aihe voi nostaa esiin kiivaitakin mielipiteitä. Varsin ymmärrettävää – muut asukkaat eivät halua maksaa sähköautoilevan naapurin latauksesta.

Taloyhtiön sisäisissä keskusteluissa onkin ensisijaisen tärkeää tuoda esiin se, ettei sähköautoilun mahdollistaminen naapurille ole keneltäkään muulta pois.

Älykästä latauspalvelua käyttävät asukkaat maksavat latauksesta itse sähkönkulutuksensa mukaan, ja laskutus hoituu automaattisesti palvelussa ilman isännöitsijän työtunteja tai päänvaivaa.

Älykäs latauspalvelu mahdollistaa kriittiset ominaisuudet. Kun taloyhtiön latauslaitteet on kytketty Virran älykkääseen latauspalveluun, voi sähköautoilija käyttää samaa tunnistautumista kuin julkisissakin latauspisteissä.

Lataajaa voidaan myös laskuttaa käytetyn energian mukaan ja rahat voidaan ohjata taloyhtiön tilille automaattisesti.

Sähköä kuluu huomattavan paljon.

Esimerkiksi 20 000 km vuodessa ajavan tyypillisen täyssähköauton energiankulutus on 3 700 kWh (18,5 kWh / 100 km kulutuksella)

Sähköautojen latauspisteet ja aurinkopaneelit toimivat hyvin yhdessä. Aurinkopaneelit taloyhtiön katolla tuottavat sähköä taloyhtiön käyttöön ja se voidaan ohjata suoraan sähköautojen lataukseen kun sille on tarvetta.

Meiltä saa sähköautojen latauspisteet asennettuna laadukkailla aurinkopaneeleilla tai ilman. Aurinkopaneelit latauspisteiden rinnalle on kannattava investointi joka vähentää ostetun sähkön määrää ja nostaa kiinteistön arvoa.